Durant tot el mes d'agost, la Festa del Tomàquet del Bages continuarà amb la celebració del Mes del Tomàquet, en què restaurants de la comarca s'afegeixen a la celebració oferint específicament aquest producte local en els seus menús i cartes.

A més, la celebració de la Gran Tumakada clourà la festa extraient les llavors dels tomàquets que serviran per regenerar el banc de llavors d'Esporus. En aquest cas, l'activitat és organitzada per l'Era, Espai de recursos agroecològics.

La Gran Tumakada serà el dijous 27 d'agost de 9 del matí a 2 del migdia a la Finca de Can Poc Oli de l'Escola Agrària de Manresa (carretera 1411-b d'Abrera a Manresa, km 23,6)

Calen mans per ajudar a treure llavors de les diferents varietats de tomàquet. A més, s'aprofitarà per fer salsa de la polpa per endur-se-la a casa. Cal portar pots de vidre per endur-se la conserva.

És una activitat gratuïta però que necessita inscripció prèvia. Les places seran limitades a causa de la situació sanitària. Cal confirmació d'assistència al correu info@associaciolera.org per poder-hi anar.