Fem Manresa demana la convocatòria d’un ple extraordinari per donar resposta a "l’espoli" dels romanents de tresoreria per part de l’Estat Espanyol.

La candidatura municipalista crida a “desobeir" el pacte entre el govern espanyol i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que proposa que els ajuntaments cedeixin part del seu superàvit per fer front a la lluita contra el coronavirus, que en el cas de la ciutat de Manresa podria arribar a suposar més de 200.000 euros.

Des de Fem Manresa apunten que es tracta d’una nova ofensiva recentralitzadora i han demanat a les forces sobiranistes del consistori que es plantin i busquin una estratègia conjunta per fer-hi front. La candidatura anticapitalista manifesta una oposició frontal a l'acord i ha avisat que demanaran la sortida "urgent" de la FEMP. A més, des de Fem Manresa també han demanat que es convoqui l'Assemblea de Càrrecs Electes per tal de coordinar laresposta i la desobediència institucional

, de forma conjunta, útil i fugint de possibles electoralismes.

També aposten per derogar l'article 135 de l'LRSAL i la llei d'estabilitat pressupostària per donar suport als ajuntaments i abandonar el simbolisme i la retòrica.

Des de la candidatura de les esquerres transformadores insten al Govern de la Generalitat a posar tots els instruments administratius i institucionals a favor dels ajuntaments i ha demanat que es doni cobertura jurídica als consistoris que no cedeixin el romanent.

És per això que demanen, amb caràcter d’urgència, la celebració d’un ple extraordinari per tal fixar la posició del consistori en aquest afer que consideren de gran transcendència.