La iniciativa 'SOS Mentoring' parteix de la Fundació Autoocupació i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. L'Ajuntament de Manresa s'ha sumat a 'SOS Mentoring', un programa de voluntariat en què persones empresàries i directives amb experiència ajuden al col·lectiu d'autònoms i microempreses a prendre les decisions necessàries per fer front a la crisi de la Covid-19, contenint el seu impacte i projectant la continuïtat de les seves activitats professionals i empresarials. La iniciativa parteix de la Fundació Autoocupació i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Els beneficiaris poden ser persones autònomes i microempreses de qualsevol sector, amb el negoci en marxa, amb perspectives de futur i amb necessitat d'acompanyament. Les persones mentores son empresàries i directives provinents de qualsevol sector, amb experiència en la gestió, amb visió global de negoci, amb voluntat d'ajudar i amb disponibilitat de temps.

A cada beneficiari se li assigna un mentor/a que l'acompanyarà, durant un període de tres a sis mesos, en la presa de decisions que facin viable el seu negoci, ajudant-los a diagnosticar bé la seva situació, elaborar i implementar un pla d'acció per a fer front a la crisi derivada de la Covid-19.El sistema de suport es realitza a través de videoconferències i tallers formatius adaptats a les necessitats actuals, transformació digital, redefinició del model de negoci, estratègies de màrqueting digital i resiliència personal.

Les persones interessades a participar en el programa com a beneficiàries o com a mentores voluntàries poden escriure un correu electrònic a cedem@ajmanresa.cat o trucar al 93 878 76 25.