El castell de focs de la Festa Major de Manresa es tirarà des del Palau Firal, tal com s'havia anunciat, i des de l'aparcament de la zona esportiva del Congost. Són els dos indrets des dels quals es pretén que l'espectacle de llums i colors es pugui veure des de la majoria de finestres i balcons de la ciutat, un cop es va descartar fer-lo al parc de l'Agulla per evitar aglomeracions de gent.

El mateix ha passat amb les activitats més concorregudes com el correaigua, el correfoc, els grans concerts a la plaça de Sant Domènec i, fins i tot, el pregó i la ballada de la imatgeria a la plaça Major. El programa de la festa major s'ha adaptat a les noves circumstàncies per complir les mesures de seguretat sanitàries que obliga la covid. Des d'ahir ja es pot consultar en línia a la pàgina web de l'Ajuntament de Manresa. Enguany, i també a causa del coronavirus, no s'imprimirà el tradicional programa que cada any es repartia a les bústies. Segons l'organització, hi poden haver canvis d'última hora, i d'aquesta forma les modificacions es podran notificar ràpidament.

Torre Santa Caterina, a fora

El castell de focs se celebrarà el dilluns 31 d'agost a les 10 de la nit. Per complir les directrius de l'emergència sanitària es va descartar fer-lo al seu escenari natural, el parc de l'Agulla. El 2016, quan per primera vegada es va comptar la gent que hi assistia, es van comptabilitzar que hi havien anat més de 18.000 persones.

A partir d'aquí es va gestar la idea de fer un castell de focs des dos llocs elevats que es pogués veure des de la majoria de finestres i balcons. Es va parlar del Palau Firal i de la torre Santa Caterina. L'anunci va provocar les protestes d'associacions de defensa d'animals perquè a prop de la torre Santa Caterina hi ha refugis d'animals. Finalment, aquest dar-rer indret s'ha acabat descartant i els focs artificials es llançaran des del Palau Firal i des de l'aparcament de la zona esportiva del Congost.

Segons l'Ajuntament, s'han escollit aquests dos llocs tenint en compte criteris covid però també altres possibles afectacions, com el risc d'incendis i les molèsties per sorolls a persones i animals.