Manresa estrenarà durant la festa major la primera edició d'un itinerari a l'Anella Verda que unirà art, natura i cultura. Microscopies, que és com s'ha batejat, inclourà la realització d'obres efímeres i una de permanent, que enguany signarà l'artista Tom Carr. Es tracta d'una escultura de dotze metres d'altura d'acer inoxidable que vol simbolitzar l'agraïment a la lluita de diversos col·lectius per vèncer la pandèmia de la covid-19.

En aquesta primera edició, durant les tardes del divendres 28 i del dissabte 29 d'agost, es presentarà l'obra permanent de Tom Carr ( Vertex) i les sis obres efímeres, que s'aniran realitzant en el transcurs de les hores i que en asquesta ocasió estaran signades pels artistes Javier Olaizola, Ona Trepat, Ester Fabregat, Mònica Campdepadrós, Anna Serra i Maria Ribera i Alèxia Lleonart.

El lloc escollit de l'Anella Verda és situat al Parc del Secà, amb tres itineraris senyalitzats i adequats per ser fàcilment transitables: el camí de les Oliveres, el de la Timoneda i el dels Ametllers. Cadascun té, aproximadament, un quilòmetre de recorregut i estan interconnectats entre ells perquè, a l'hora de tornar al punt d'inici, es pugui fer per una ruta diferent. El punt d'accés s'ubicarà en una zona que s'ha habilitat com a aparcament, al carrer de Pau Miralda, al polígon de Bufalvent.

Microscopies és una iniciativa de l'Ajuntament de Manresa i del Centre d'Art Contemporani El Forn de la Calç (CACiS).