Al responsable del local d'oci nocturn El Sielu de Manresa, Jordi Cortès, no l'ha sorprès la nova mesura que el Govern espanyol va anunciar ahir segons la qual s'obliga a mantenir tancades totes les discoteques, sales de ball i bars de copes, amb i sense actuacions en directe. El local d'oci nocturn bagenc va abaixar la persiana el 13 de març, un cop decretat el confinament, i no va ser fins al 20 de juny que va tornar a obrir ocasionalment per celebrar per avançat Sant Joan. Des d'aquell dia, la discoteca ha romàs tancada.

L'acord unànime entre les comunitats autònomes de tancar l'oci nocturn a tota Espanya arriba tres setmanes després que la Generalitat ordenés, el 25 de juliol, la suspensió durant 15 dies a tot Catalunya de l'obertura al públic dels establiments amb llicència per a les activitats de discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacles. El 6 d'agost la Generalitat va prorrogar la mesura dues setmanes més. Ara toca al Govern aplicar l'ordre emesa aquest divendres pel Ministeri de Sanitat.

Cortès assegura que se senten «indignats» amb la nova notícia, ja que «és un moment complicat: tot i estar tancats continuem tenint despeses i no podem desenvolupar la nostra activitat econòmica habitual». El propietari de El Sielu ja ha expressat la seva intenció de reinventar el local, però no veu efectiu tirar endavant cap iniciativa, ja que lamenta que «mai se sap que vindrà i ara només toca esperar».

L'empresari confia que aviat es trobi una vacuna efectiva i «millori no només el sector de l'oci nocturn sinó tots aquells que s'estan veient afectats per aquesta crisi».

Dídac Martínez, responsable del Grup Ítaca, està d'acord en la idea de ser pacient perquè «poca cosa més es pot fer». SevenSeven i Coco Village, les dues discoteques que formen part del grup van ser les úniques en mantenir l'activitat durant el mes de juliol, però també van haver de tancar a finals de mes per les ordres imposades per la Generalitat.

En paral·lel, la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) ha demanat el president Torra que constitueixi «ja» un pla de rescat pel sector. E secretari general de Fecalon, Fernando Martínez, també carrega contra el govern espanyol, a qui acusa de «falta de planificació» i «d'enfonsar un sector estratègic com l'oci nocturn». A més, lamenta que l'executiu central «no hagi dialogat amb les empreses» abans de prendre unes decisions que considera «limitatives i restrictives»