Què pot passar a la tardor és un dels grans temors dels professionals de la sanitat. A la temporada de grips i constipats s'hi afegirà ara el coronavirus. Cap dels consultats per Regió7 no ho veu clar. O sí: ho veuen més aviat negre.

«No hi vull ni pensar», diu una metgessa d'atenció primària. «Suposo que sortirà un protocol que ens dirà què hem de fer». Una altra comenta que, de fet, actualment ja es troben en situacions confoses. Explica que a l'estiu són molt comunes les diarrees. «La covid en pot donar. Ara quan te'n trobes una, el primer que penses és que és una covid abans que no pas una diarrea típica d'estiu».

«Estem sempre amb la sospita de la covid, i és esgotador mentalment», comenta un tercer.

De cara a la tardor i a l'hivern «ens haurem de reinventar i reorganitzar», asseguren. «Hi haurà moltíssimes més visites i les haurem de fer». Hi ha qui pronostica que a «la tardor estarem desbordats perquè no tindrem eines per discriminar grip, refredats i coronavirus, i no donarem a l'abast».

Expliquen que el que causa més desànim i cansament és no veure un final a aquesta situació. «A l'hivern saps que la grip s'acabarà el febrer, però ara no saps què passarà i la gent està molt cansada. Jo crec que més psicològicament que no pas físicament».

En el que tots coincideixen és que mai no havien arribat tan esgotats a les vacances.