La xifra d'inversió comptabilitzada el 2019 és de 900.000 euros, una quantitat superior als 550.000 de l'any anterior però allunyada dels més de 4 milions d'euros del 2017.

Dels 900.000 euros, mig milió van ser per a la remodelació de la Unitat Assistencial Polivalent, situada a la planta 2 del centre. La inversió va ser assumida íntegrament per la Fundació Sant Andreu Salut i va permetre renovar completament la unitat i gua-nyar dues habitacions individuals.

El servei que s'ofereix en aquest espai multidisciplinari està adreçat a persones que tenen una malaltia crònica o necessiten una atenció més especialitzada. S'hi ofereix una atenció general, de cura i manteniment de la persona des d'un punt de vista integral, i es dona suport al pacient i a la seva família.

Estabilització de les patologies

L'objectiu del servei és l'estabilització de les patologies i l'orientació de recursos a l'alta.

En total, la unitat té 18 llits, repartits en vuit habitacions dobles i les dues noves habitacions individuals.

Concretament, les obres van consistir en la renovació dels espais comuns, dels banys, del sistema de climatització i dels sistemes d'avís. Es van instal·lar també noves portes tallafoc més amples, es van construir nous espais d'infermeria i es va proveir de material anticops tota la unitat.

A tot això, se li ha de sumar la renovació completa del terra, dels treballs de pintura i de la renovació d'una part de la teulada.

L'actuació es va completar amb l'adquisició de mobiliari, un nou taulell de control d'infermeria, una cuina-office i un nou espai per emmagatzemar-hi material mèdic i de farmàcia.

Tot això, en el marc de l'aposta que fa Sant Andreu per ser l'hospital d'atenció intermèdia referent del territori de la Catalunya Central, que cada vegada més dona atenció a més persones i de més alta complexitat.

Tot plegat va permetre que la unitat fos més còmoda i confortable i, el més important, que sigui capaç d'atendre pacients amb perfils diferents, com joves que necessiten cures pal·liatives, pacients subaguts o persones que requereixen cures complexes.

La posada en marxa de la unitat, doncs, permet personalitzar l'atenció i adaptar-la millor a les necessitats específiques de cada persona.