Una quinzena de nois i noies d'entre 15 i 22 anys han pres part del voluntariat jove d'Althaia fent feina de forma altruista i donant continuïtat a un programa que la institució porta a terme coincidint amb les vacances escolars. Enguany, l'activitat d'aquests joves s'ha adaptat a la situació d'emergència sanitària per la Covid-19.

La tasca d'aquests nois i noies s'ha centrat sobretot en donar suport a la implantació de les mesures de seguretat per accedir a l'Hospital Sant Joan de Déu.

És a dir, recordar a les persones que accedeixen al centre que s'han de rentar les mans en entrar i sortir, portar mascareta, asseure's als seients habilitats i mantenir la distància mínima de seguretat. També informen els usuaris dels nous circuits a l'interior de les instal·lacions i els orienten en cas que sigui necessari, a més d'altres tasques de suport a la gestió administrativa.

D'altra banda, també han estat a l'escola que hi ha ubicada a la planta de Pediatria, on s'han relacionat amb els infants ingressats i han dut a terme diferents activitats per contribuir a fer més agradable la seva estada, com són treballs manuals, explicar-los contes i cantar cançons.

A causa de la Covid-19, aquest any el voluntariat jove no ha prestat els seus serveis a altres centres d'Althaia i també s'ha limitat el contacte amb els pacients i les seves famílies.

Aquest és el quart estiu que funciona el programa de voluntariat jove i la intenció és que tingui continuïtat durant els diferents períodes vacacionals.

Les persones interessades en participar en algun dels programes de voluntariat de la institució poden escriure un correu electrònic a voluntariat@althaia.cat o també poden trucar al telèfon 608 857 515.