Els rebrots a l'Estat espanyol i les noves restriccions imposades en altres països estan condemnant el sector turístic en plena temporada alta. Segons la plataforma TravelgateX, per cada reserva es produeixen 161 cancel·lacions, una xifra «sense precedents» i que deixa pràcticament buits els hotels.

Segons el Gremi d'Hotels de Barcelona, menys del 30% dels negocis estan oberts, i l'ocupació en els que mantenen l'activitat és del voltant del 10%. Des de l'associació apunten que les cancel·lacions els primers dies d'agost s'han reduït, però perquè el nombre de reserves ha caigut dràsticament. «El juliol va haver-hi moltes baixes», diu el director general del gremi, Manel Casals.

La majoria de cancel·lacions són per les recomanacions i les restriccions que han imposat diversos països europeus pels rebrots de diversos punts d'Espanya les últimes setmanes. Sigui per mesures com la quarantena obligatòria o la suspensió de connexions aèries, els incentius per visitar l'Estat són inferiors. «Les condicions no permeten gaudir del viatge», diu el professor d'Economia i Empresa de la UOC i expert en turisme Pablo Díaz: «Espanya va treballar bé en la quarantena, però els rebrots porten a una repetició de la pandèmia».