Al llarg d'aquest estiu les activitats que ha organitzat Creu Roja Manresa adreçades als infants i adolescents han aplegat un total de 150 participants.

Els nens i joves tenen entre 3 i 16 anys i prenen part de projectes com la ludoteca Ludugurus, especialitzada en jocs i joguines i ubicada al carrer de la Mel, que funciona en conveni amb l'Ajuntament de Manresa; el centre obert Casal-Ot, també en conveni amb l'Ajuntament i amb la Generalitat de Catalunya, que atén infància en situació de risc d'exclusió social, i el projecte Joves del Nucli Antic, adreçat a adolescents d'entre 12 i 16 anys, igualment en conveni amb l'Ajuntament.

Els serveis van obrir les seves portes el 22 de juny passat i, tot i haver d'organitzar grups de convivència més reduïts, s'ha vetllat per poder atendre tots els infants i adolescents que durant l'any assistien a les activitats. S'han establert torns que permetessin atendre el màxim de dies cada infant i jove segons les seves necessitats i interessos i s'ha prioritzat les activitats a l'aire lliure sempre que ha estat possible.

Mig centenar cada dia

En xifres totals, en les sis setmanes que han transcorregut d'estiu s'han atès 149 infants i adolescents amb una suma de 546 intervencions. Diàriament hi ha hagut al voltant de mig centenar de participants en les activitats.

La ludoteca Ludugurus tanca fins a la primera setmana de setembre, i el centre obert Casal-Ot i el projecte Joves Nucli Antic segueixen oberts tot l'estiu.

Durant els mesos de confinament, malgrat les dificultats evidents, l'equip educatiu ha continuat al costat dels infants i joves i de les seves famílies a través de diverses accions i activitats.

Actuar perquè els infants i, sobretot, els adolescents poguessin seguir connectats amb els centres escolars i no es quedessin enrere per manca de recursos econòmica ha estat la prioritat de l'equip educatiu des del primer minut del confinament. Durant aquest periode es van fer un total de 1.289 trucades de seguiment de la situació dels infants per mantenir-hi el contacte i vetllar pel seu benestar.