Un mort i el doble de persones ingressades respecte de la setmana anterior a causa de la covid. Les dades que va facilitar ahir la Fundació Althaia de Manresa no van ser tan positives com les corresponents a les darreres setmanes.

Althaia va notificar que a l'Hospital de Sant Joan de Déu hi havia hagut una defunció per la covid, i s'havia passat de les 171 persones acumulades de les últimes quatre setmanes (a partir del 15 de juliol) a 172. Quant als malalts ingressats a l'àrea de covid de l'hospital manresà, van passar dels sis que hi havia dimarts de la setmana passada a 12. Fa quatre setmanes que augmenten, però ahir va ser el dia que es va incrementar més la xifra, atès que les anteriors setmanes havia estat de només una persona més cada set dies.

Pel que fa al total de malalts que han estat donats d'alta, la quantitat també va créixer. En aquest cas, amb dues persones més. El total acumulat va passar de 1.096 persones dimarts de la setmana passada a 1.098 ahir.

La defunció esmentada de la persona ingressada va tenir lloc el cap de setmana passat i correspon a un pacient que va ingressar el mateix cap de setmana. Aquesta mort després de setmanes d'una certa tranquil·litat, juntament amb el fet que el nombre d'ingressats hagi augmentat de manera exponencial, va ser llegit ahir amb calma pels responsables hospitalaris, que van remarcar que «la situació a la Fundació Althaia respecte a la covid-19 en aquests moments és estable».

Cal posar de relleu que la situació actual no es pot comparar ni de bon tros amb el moment més àlgid de la pandèmia en què Manresa va arribar a tenir 340 ingressats simultanis als centres assistencials a causa del virus.

Mig miler més de positius

Catalunya va notificar ahir que en 24 hi havia hagut 557 nous positius per coronavirus. Els pacients hospitalitzats per covid-19 havien augmentat fins als 659, 17 més que dilluns; 130 estaven ingressats a l'UCI, un més que el dia anterior, i el nombre de morts havia augmentat en deu.

El risc de rebrot se situava en 146,72, un punt menys que dilluns, una xifra que s'ha estabilitzat i baixa lentament, tot i que encara està en la franja de risc alt (per sobre de 100).

En els darrers set dies la taxa de contagi ha crescut una centèsima i s'ha situat en 1,02, és a dir, que cada infectat contagia de mitjana a poc més d'una persona.

Des de l'inici de la pandèmia, Catalunya ha acumulat 114.994 casos positius, 557 d'ells en les 24 hores de dilluns dimarts.

Segons les dades actualitzades ahir al matí pel Departament de Salut, el nombre total de morts per coronavirus a Catalunya se situava en 12.899, deu més que els sumats dilluns. 7.094 havien mort en un hospital o centre sociosanitari, 4.126 en residències, 818 al domicili i 861 no han estat classificats per falta d'informació.

El Departament informava que dilluns hi havia 659 pacients ingressats en hospitals a causa de la covid-19, 17 més que diumenge, dels quals 130 estaven en UCI.

Entre el 8 i el 14 d'agost s'han efectuat a Catalunya 58.775 proves PCR, de les quals un 10,07 % han donat positiu, amb una mitjana d'edat dels pacients de 38,82 anys i un 50,41% de dones.

Durant aquests dies hi ha hagut 62 defuncions a Catalunya, quatre més que les 58 ocorregudes entre l'1 i el 7 d'agost, però onze menys que entre el 25 i el 31 de juliol.

El risc de rebrot era de 146,72, un punt menys que el dia abans; una xifra que disminueix poc a poc les últimes tres setmanes. 176,2 la del 31 de juliol i 150,8 la del 7 de agost.