A partir d'avui, a les 9 del matí, es poden fer les reserves de les localitats per assistir als actes de la Festa Major de Manresa que tindran l'aforament limitat per temes de seguretat a causa de la pandèmia per la covid-19. Alguns dels espectacles ja han penjat el cartell d’exhaurit aquest matí. Els concerts de Judit Neddermann o de Suu, que es faran a l’Anònima, ja han completat les 369 localitats. També s’han exhaurit les 150 localitats per a l’espectacle de benvinguda de la Festa Major.

Justament aquesta setmana l'Ajuntament ha estrenat un nou programa d'actes online -enguany no se n'edita de paper- que permet tenir informació de cadascuna de les propostes que inclou la festa major, que se celebrarà del 26 al 31 d'agost, i , alhora, fer la reserva de les localitats. L'adreça és web.lafestamajor.cat.

En aquesta pàgina, hi podrem trobar, entre d’altres, tots els espectacles que es faran als tres espais que s’han escollit com a escenaris de la Festa Major: El pati de l’Anònima —que serà l’espai de les arts, dels grups de quilòmetre zero i dels concerts—, el pati del Casino —que serà l’espai del públic familiar— i la plaça Porxada, que serà l’espai on actuaran entitats locals culturals.

A banda, la sala gran del teatre Kursaal acollirà aquest any quatre espectacles per la Festa Major entre el 29 d’agost i el 6 de setembre: 3 funcions de la comèdia ‘El pare de la núvia’, amb Joan Pera, entre el 29 (18h) i 30 d’agost (18h i 21:30h); l’espectacle musical ‘Broadway a capella’ dilluns de Festa Major (18h); 2 funcions del muntatge per a públic familiar ‘El monstre de colors’ el 5 de setembre (17h i 19:30h), i el monòleg de David Guapo #quenonosfrunjalafiesta, el 6 de setembre (18h). Aquestes entrades es poden adquirir a https://www.kursaal.cat/informacio/venda-d-entrades.

També s’han de reservar a través de la web del Kursaal les entrades per a les visites guiades a la Imatgeria de Manresa, que es faran al Conservatori.

Pel que fa les visites a la Manresa Desconeguda, que enguany es faran a la Pirelli, es podran reservar les entrades a partir de dilluns 24 d’agost a les 10 del matí, a través de la web www.manresaturisme.cat o a l’Oficina de Turisme de Manresa.

Enguany la festa major manresana no tindrà el tradicional correaigua per obrir-la ni correfoc per tancar-la. Tampoc no es farà pregó, ni actuació castellera, ni ballada de la imatgeria. Sí que es manté el castell de focs, que es farà esclatar al pàrquing del Palau Firal i al del Congost per tal de poder-lo veure des dels balcons.