Iniciar-se en el món de l'activitat física és sempre un fet positiu. Ara bé, hi ha professionals de l'esport que alerten dels perills que pot comportar fer-ho a casa a través de vídeos.

Carla Garriga, professional les Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, celebra el fet que el confinament hagi pogut servir per adoptar un estil de vida més actiu. Ara bé, també posa les alarmes quan veu que la tendència pot anar cap a l'esport per lliure a casa. «L'excés de motivació amb què les persones graven aquests vídeos pot fer que la gent s'imposi una càrrega física per a la qual el seu cos no està preparat. I aquí és on arriben les lesions». De fet, explica que «la nostra feina és cuidar la salut de la gent, vigilar les seves postures i adaptar els exercicis a la situació de cadascú per evitar o recuperar una lesió o patologia».

Davant l'increment en els últims mesos de molts nous youtubers que ofereixen rutines esportives gratuïtes diàriament, Garriga lamenta que «treuen valor i feina a moltes persones que ens hem format durant anys». A més, troba preocupant el fet que «molts cops no treballen amb una planificació al darrere. Els objectius de molts dels vídeos solen ser aconseguir una panxa plana o el cul aixecat, i això no és del que tracta l'exercici físic; cal una planificació a partir d'uns objectius i s partir de les condicions físiques de cadascú».

Amb tot, «tenir un bon professional per fer exercici físic hauria de ser tan valorat com tenir un bon advocat per guanyar un judici», explica l'educadora física.