La manresana Constructora d'Aro serà l'encarregada de construir un nou equipament hospitalari modular industrialitzat a Lleida per fer front a la pandèmia de la covid-19. El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha adjudicat d'urgència el projecte a l'empresa manresana, que té el repte de construir el nou hospital en només 18 setmanes.

El nou equipament sanitari Icovid Compact, que s'aixecarà al costat de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per donar resposta a l'actual crisi sanitària, és un projecte ambiciós promogut per CatSalut que pretén construir, en tan sols 18 setmanes, un edifici de quatre plantes i més de 4.000 metres quadrats mitjançant la utilització del sistema eMii de Compact Habit, un innovador sistema constructiu d'edificis basat en la fabricació industrialitzada mitjançant mòduls tridimensionals.

L'adjudicació d'urgència inclou, segons ha informat la companyia manresana, la redacció del projecte arquitectònic i l'execució de les obres d'un edifici d'uns 4.100 metres quadrats. El pressupost total del projecte ascendeix a 12.581.185,85 euros. Les obres s'iniciaran aquest mes d'agost i es preveu la finalització de l'edifici a final d'any.

Es tracta del primer dels cinc edificis d'aquestes característiques que s'han planificat en diferents hospitals del país i que Salut va anunciar que construiria el juliol passat. Són edificis que ja estaven previstos abans de la pandèmia però que ara, atesa la crisi sanitària, es destinaran inicialment a combatre-la, ja que estaran «nets» per poder atendre malalts amb el virus. Al juliol es va anunciar la construcció d'aquests edificis al voltant de l'Hospital de Bellvitge, del Moisès Broggi, del Germans Trias i Pujol, del Parc Sanitari Pere Virgili i de l'Arnau de Vilanova, que és el primer de tots.

Per acomplir amb total garanties el repte del termini de les 18 setmanes, Constructora d'Aro assegura que ha format equip amb el despatx d'arquitectura PMMT, especialista en projectes hospitalaris, i un equip de consultors experts en metodologia Lean Manufacturing (Juan Felipe Pons) i BIM (EiPM).