La protectora respira una mica més tranquil·la pel que fa a la situació dels gossos. Ara en tenen 85 disponibles per adoptar, que, tot i ser una xifra elevada, no és crítica, com en ocasions anteriors.

Fa poc més d'un any, el juliol del 2019, l'Aixopluc també feia una crida a la ciutadania, aquest cop perquè la gent adoptés gossos, ja que n'entraven més dels que en sortien i tenien la protectora saturada. Tenien uns 120 gossos, el 70% més que l'estiu anterior. Finalment, van acabar l'any amb poc més de 100.

La xifra, doncs, ha disminuït respecte del desembre de l'any passat i això és una bona notícia. Ara bé, s'han trobat que tenen bastants gossos problemàtics i amb por que necessiten estar sols en una gàbia. Així, tot i no haver arribat a un nombre límit, tenen problemes per distribuir-los entre les diverses gàbies.

Rafaela González, responsable de la protectora, aclareix que «tenir menys gossos que fa sis mesos és bo, però, tot i això, és una xifra que segueix sent elevada». De fet, explica que cal no abaixar la guàrdia, ja que «dia sí dia no recollim algun gos, i és quan en comencen a entrar més que no pas sortir-ne que ve el problema gran».

De fet, González explica que fa poques setmanes la xifra de gossos encara era gairebé un centenar, perquè entraven, de cop, grups de cadells, tot i que aquests sí que podien estar tots junts. Ara bé, «els cadells van molt buscats i quan ens n'entren uns quants sempre surten dels primers».

Ara la situació és controlada pel que fa a gossos, tot i que la crida a adoptar-ne no s'atura perquè «el nombre mai no serà bo mentre hi hagi algun gos abandonat per adoptar».