L'Ajuntament de Manresa iniciarà aquest dimarts el Pla de Millora de l'Espai Públic 2020 que, com en els tres anys anteriors, preveu una inversió anual global d'un milió d'euros, adreçada a millorar calçades, voreres i parcs infantils. Una tercera part d'aquesta inversió anual es destinarà a la millora de calçades, treballs que arrenquen demà dimarts al matí en un tram del carrer Trieta.

El regidor de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent de l'Ajuntament de Manresa, Josep Gili, ha explicat que el projecte d'actuacions a les calçades d'aquest 2020 preveu la renovació a 20 punts a diversos carrers de la ciutat, amb una inversió de 349.998,77 euros. Les obres es duran a terme principalment aquestes properes setmanes d'estiu per intentar minimitzar les molèsties als vianants i amb la voluntat d'intercedir el mínim possible amb l'inici del curs escolar. A banda, tres de les actuacions previstes en carrers que presenten més moviment de vehicles -Passeig del Riu, carrer Sant Joan de Déu i carrer Ramon Farguell— es faran en horari nocturn.

Gili ha valorat molt positivament el fet que, malgrat la pandèmia de la covid-19, els treballs per millorar l'asfaltat de les calçades hagin pogut començar a l'agost i, en aquest sentit, ha agraït la tasca dels serveis tècnics, que van iniciar els projectes amb més antelació. També ha anunciat que, a banda dels treballs a les calçades, el Pla de Millora de l'Espai Públic 2020 inclourà un important paquet d'actuacions per a millorar voreres i espais de vianants —tal com l'equip de govern (ERC i JxM) va acordar amb el PSC—, així com noves millores als parcs infantils. Els detalls d'aquestes actuacions es donaran a conèixer properament.

Millora de 18.348 m2 de calçades

Les actuacions a les calçades es faran en 20 emplaçaments de la ciutat, amb una superfície total de 18.348 m2. Els carrers on s'actuarà són: Alcalde Armengou; Bufalvent - Ramon Farguell; Canigó; Cerdanya; Font i Quer; Indústria; Jorbetes; Major; Passeig del Riu; Passeig de Pere III; Pica d'Estats; Poeta Mistral; Puig i Cadafalch; Sagrada Família; Sant Jaume; Sant Joan de Déu; Sant Magí; Santa Agnès; Trieta i Xup.

El regidor Josep Gili ha destacat que aquest 2020 s'executaran més metres lineals i no es fragmentaran tant els carrers, un fet que ha permès abaratir el cost i que "amb menys diners haguem pogut realitzar més superfície".

El conjunt de les actuacions a les calçades té les següents característiques:

Afectacions de trànsit pels treballs d'aquesta setmana

Dimarts 25 d'agost: Carrer Trieta entre carrer Gaudí i carretera del Pont de Vilomara

-Es tallarà el trànsit de vehicles del carrer Trieta entre el carrer Gaudí i la carretera del Pont de Vilomara, sense afectar a les interseccions.

-L'accés a guals del tram afectat per l'asfaltat es realitzarà sempre i quan l'estat dels treballs així ho permeti.

-És previst que les afectacions en aquest vial durin 3 dies.

Dimecres 26 d'agost: Passeig de Pere III, entre plaça Bonavista i carrer Sèquia (cruïlla inclosa)

-Es tallarà el trànsit de vehicles del lateral de Passeig Pere III, entre la plaça Bonavista i la plaça Onze de Setembre, lateral direcció a la plaça Onze de Setembre.

-L'accés a guals del carrer Sèquia es realitzarà per carrer Cerdanya. L'accés a guals de Pg. Pere III (tram c. Sèquia a pl. Onze de Setembre) es realitzarà des de Pl. Onze de Setembre. L'accés a guals al tram afectat per l'asfaltat es realitzarà sempre i quan l'estat dels treballs així ho permeti.

-El servei Bus Manresa modificarà el seu recorregut en les línies L1 Balconada i L2 La Parada. Consultar afectacions al servei a www.manresabus.com.

-És previst que les afectacions en aquest vial durin 2 dies.

Dimecres 26 d'agost: Carrer Major entre la plaça de Mossèn Vidal i el carrer de la Font del Gat i cruïlla amb carrer Flor de Lis

-Es tallarà al trànsit de vehicles del carrer Major entre la plaça de Mossèn Vidal i el carrer de la Font del Gat.

-Els vehicles que circulin per carrer Flor de Lis es desviaran per carrer Mossèn Serapi Farré en direcció al carrer de la Font del Gat.

-L'accés a guals al tram afectat per l'asfaltat es realitzarà sempre i quan l'estat dels treballs així ho permeti.

-És previst que les afectacions en aquest vial durin 3 dies.

Dijous 27 d'agost: Carrer Indústria, entre la Ctra. de Vic i el carrer Sant Antoni Maria Claret (cruïlla inclosa)

-Es tallarà el trànsit de vehicles del carrer Indústria entre Ctra. de Vic (mantenint sortida de benzinera) i el carrer Sant Antoni Maria Claret (accés Túnel Indústria).

-L'accés a guals del carrer Sant Antoni Maria Claret es realitzarà per carrer Pare Clotet. L'accés a guals de carrer Indústria (tram c. Maternitat d'Elna a c. Sant Antoni Maria Claret) es realitzarà des de carrer Maternitat d'Elna. L'accés a guals al tram afectat per l'asfaltat es realitzarà sempre i quan l'estat dels treballs així ho permeti.

-Es mantindrà la sortida de vehicles de l'Estació d'autobusos en direcció a Túnel Indústria.

-El servei Bus Manresa modificarà el seu recorregut en les línies L1 Balconada, L4 Font - Valldaura, L5 Sant Pau - Viladordis i L8 Perimetral - Estacions. Consultar afectacions a www.manresabus.com.

-És previst que les afectacions en aquest vial durin 2 dies.