Una inversió de 350.000 euros per portar a terme la millora de l'asfaltatge de 18.000 m2 de calçades repartits entre 20 carrers. L'Ajuntament iniciarà avui el Pla de Millora de l'Espai Públic 2020 que, com en les tres anteriors anualitats, preveu una inversió global d'un milió d'euros per millorar calçades, voreres i parcs infantils. Una tercera part d'aquest pressupost és la que es destinarà a la millora de les calçades. Els treballs arrenquen aquest matí en un tram del carrer de Trieta, al barri de la Sagrada Família.

Les obres es duran a terme principalment aquestes properes setmanes d'estiu amb la idea de minimitzar les molèsties als vianants i amb la voluntat d'intercedir el mínim possible amb l'inici del curs escolar, ha fet notat l'Ajuntament. A banda, tres de les actuacions previstes als carrers que presenten més moviment de vehicles -el passeig del Riu, el car-rer de Sant Joan de Déu i carrer de Ramon Farguell- es faran en horari nocturn, ha informat.

Carrers menys fragmentats

El regidor de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent, Josep Gili, ha destacat que, a diferència d'altres anys, aquest 2020 s'executaran més metres lineals i no es fragmentaran tant els carrers, un fet que ha permès abaratir el cost i que «amb menys diners haguem pogut fer més superfície». Ha especificat que el projecte d'actuacions a les calçades suposarà una inversió de 349.998,77 euros. Gili ha valorat molt positivament el fet que, malgrat la pandèmia de la covid-19, els treballs per millorar l'asfaltatge de les calçades hagin pogut començar el mes d'agost. En aquest sentit, ha agraït la tasca dels serveis tècnics, que van iniciar els projectes amb més antelació, ha comentat.

També ha anunciat que, a banda dels treballs a les calçades que comença avui, el Pla de Millora de l'Espai Públic 2020 inclourà un important paquet d'actuacions per millorar voreres i espais de vianants -tal com l'equip de govern (ERC i JxM) va acordar amb el PSC-, així com noves millores als parcs infantils. Els detalls d'aquestes actuacions es donaran a conèixer properament, ha apuntat l'Ajuntament.

Les actuacions a les calçades es faran en 20 emplaçaments de la ciutat, amb una superfície total de 18.348 m2. Els carrers on s'actuarà són: Alcalde Armengou; Bufalvent-Ramon Farguell; Canigó; Cerdanya; Font i Quer; Indústria; Jorbetes; Major; passeig del Riu; passeig de Pere III; Pica d'Estats; Poeta Mistral; Puig i Cadafalch; Sagrada Família; Sant Jaume; Sant Joan de Déu; Sant Magí; Santa Agnès; Trieta i Xup. Al quadre adjunt es pot consultar la superfície que s'arranjarà en cada cas.

On s'asfaltarà més extensió serà al carrer de la Sagrada Família, amb més de 1.800 m2 de superfície, seguit del carrer de Puig i Cadafalch i el Xup, amb més de 1.600 m2 en cada cas.