La pandèmia ha provocat que molts viatges a l'estranger s'hagin anul·lat i, per tant, Manresa no ha quedat buida dels seus ciutadans. Tanmateix, les botigues consultades han notat, igualment, que les vendes han baixat sobretot a l'agost.

A l'agència de viatges Masanés, situada al carrer del Born, expliquen que no és que la gent hagi deixat d'anar de vacances, sinó que ha canviat el concepte aquest any. Mònica Masanés explica que «abans el nostre plat fort d'estiu eren els viatges a l'estranger, tant a Europa com fora. Aquest estiu, per raons evidents, quasi no hem venut viatges a Europa, potser un creuer a Grècia o algun viatge per Itàlia, per exemple».

Ara bé, la gent ha marxat, tot i que no ho ha fet lluny ni durant gaires dies seguits. Masanés ho corrobora, ja que «hem venut molts paquets de viatges a la platja durant uns quants dies, per exemple. Això és el que més hem organitzat aquest estiu».

Tot i que han pogut vendre algunes de les seves ofertes, aquest estiu el defineixen com a «dolent», ja que «no és el tipus de producte que estem acostumats a vendre».

Tot i això, l'agència ha hagut de reinventar-se i el que ha fet és crear productes propis, és a dir, sortides de pocs dies organitzades al 100% per ells, amb transport -un autobús, per exemple- ja inclòs en el preu perquè va a càrrec de l'empresa.

També estan potenciant molt la venda d'excursions preparades d'un sol dia, ja que «és el tipus de vacances que, ateses les circumstàncies, ens anirem acostumant a fer i les agències hem d'estar a l'aguait en aquest tipus de canvi de tendències», declara Masanés.

En general, doncs, des d'aquesta agència van oferint viatges allà on hi ha menys risc i on es permet l'entrada de turistes. Aquest estiu, expliquen que el viatge que es preveu més segur i alhora atractiu és el de Marroc-Istanbul. «Cal anar al dia, veure com evolucionen els diferents territoris i oferir allò que puguem assegurar que és més segur per a les persones interessades en el viatge.

Tot i això, Masanés afirma que «si s'ha d'anar canviant per assegurar els llocs de menys risc, es farà».