Després d'un mes seguit en què cada setmana hi havia algun nou ingrés, tot i tractar-se d'augments molts petits, la Fundació Althaia de Manresa va informar ahir que havia vist que la xifra es reduïa de 15 a 13. No va registrar cap nova mort a causa de la covid-19.

Aquesta és la tercera setmana que la xifra del total de defuncions acumulades a Althaia no es mou de les 172 persones. Pel que fa als malalts que han estat ingressats a la fundació hospitalària a causa de la malaltia i que han estat donats d'alta, ahir el total de la xifra facilitada s'enfilava fins a les 1.115 persones, nou més que les comptabilitzades dimarts passat.

En relació amb els ingressos, a partir de la tercera setmana de juny hi ha hagut una estabilització a la baixa (de 20 ingressats el dia 9 de juny van passar a 9 la setmana següent), si bé l'evolució ha estat en forma de ziga-zaga. El 23 de juny es van situar en 7, però el dia 30 van pujar fins a 9 i després van anar baixant fins als 5 del 14 de juliol. El 21 de juliol van pujar novament a 7 i el dia 28 es van reduir a 4, la mateixa quantitat que el 2 de juny. De l'11 al 18 d'agost, van fer un salt de 6 a 12 i a 15 la setmana passada.

Semblava que tornaven a pujar, però els 13 d'aquesta setmana corroboren l'estabilització de què ha parlat Althaia les darreres setmanes. Recordem que el 5 de maig els ingressats van arribar a 52 i que en els moments més crítics n'eren 340 als diferents centres assistencials de Manresa.