L'ANC va anunciar que hi haurà 107 punts de concentració repartits en 82 municipis per a la Diada i que s'ha limitat a 48.000 manifestants la capacitat total per adaptar-se a la situació sanitària de la covid-19.

L'entitat va obrir les inscripcions ahir per poder assistir-hi i va defensar que es compliran «totes les pautes» marcades. Cada mobilització tindrà una capacitat màxima, un perímetre delimitat i senyals que indicaran on ha de situar-se cada assistent. Es calcula 4 metres quadrats per cada persona. Tothom hi haurà d'accedir amb mascareta i hi haurà gel hidroalcohòlic a les entrades, on es comprovarà si s'ha registrat. La més multitudinària es preveu a Badalona, amb capacitat per a 1.700 assistents, i la més petita, a Taüll, amb 12.

La presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, va explicar que són conscients del «repte» que suposa per a l'ANC organitzar la concentració en el context actual, però s'ha mostrat convençuda que són capaços de manifestar-se, i garantir el dret a la protesta i també a la salut pública. Segons el coordinador de la comissió de comunicació, Adrià Alsina, aquesta és la «mobilització adaptada a la covid més gran d'Europa». Per complir les mesures de seguretat, l'ANC preveu capacitats màximes a cada punt de les concentracions, fins ara, 107, tot i que se'n podria afegir algun més, i ha calculat la capacitat tot tenint en compte que cada assistent ha de poder tenir un espai de quatre metres quadrats.