«La notícia és que no hi ha notícia», va remarcar ahir Joan Calmet, per parlar dels temes de seguretat ciutadana, regidoria que dirigeix juntament amb la de Protecció Civil. Un dels aspectes que més preocupaven, que era el de les aglomeracions i els botellons, va generar 11 de les intervencions de la Policia Local.

Calmet va assegurar que no es va produir en cap moment una imatge que fes encendre les alarmes com va passar a la Festa Major de Vilafranca del Penedès, on es van aglomerar centenars de persones sense mascareta ni distància de seguretat.

Es van fer 118 intervencions per comprovar molèsties diverses i es van posar 5 denúncies per infringir l'Ordenança Municipal de Civisme. També es van fer 12 inspeccions de comprovació de locals de restauració que van comportar 3 actes d'infracció de les normes de la covid (tema d'horaris) que poden acabar o no amb multa, i es van interposar 29 actes de denúncia per no dur mascareta, que s'afegeixen a les 29 que s'havien interposat fins ara d'ençà que és obligatori dur-la, tal com va informar Regió7 dissabte passat.

En total, entre el dilluns 24 i el dilluns 1 de setembre, es van fer 600 intervencions, un 15% més que en una setmana habitual.