La Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa, amb l'acord de la resta d'associacions de comerciants participants, ha decidit ajornar la Shopping Night Manresa que s'havia de celebrar la nit del 26 de setembre per responsabilitat davant les últimes previsions d'alt risc provocada pel covid-19. L'entitat buscarà una nova data per celebrar l'esdeveniment amb tota seguretat.

En un comunicat, Manresa + Comerç explica que "l'increment de casos de les últimes setmanes ha portat a prendre la decisió d'ajornar aquesta edició de l'esdeveniment fins un moment més propici. Tot i que en tot moment s'ha plantejat de manera segura, complint amb els plans de desconfinament de la Generalitat pel què fa a comerços, fires i espectacles, l'efecte crida que pot suposar i la dificultat de controlar l'espai públic ens fa prendre la decisió de no celebrar-lo aquest setembre".

La Shopping Night és una iniciativa que va aterrar a Manresa l'any 2013 i compta amb la participació de més de 150 comerços. Una nit a l'any el centre de la ciutat es converteix en una festa del comerç, s'organitzen activitats i mostres d'establiments i productes.

Es manté la Firastiu del dia 20 de setembre

El text de la UBIC també detalla que el sector del comerç "és un dels grans perjudicats d'aquesta crisi, que ha sofert el tancament obligatori per confinament, la baixada del consum i l'augment de la venda online". Per fer front a aquesta situació, la UBIC durà a terme accions de promoció del comerç de proximitat "sempre amb les mesures necessàries".

Així, aquest mateix 20 de setembre s'organitzarà la fira Firastiu al Passeig Pere III, entre les places Espanya i Onze de setembre, que comptarà amb control d'aforament i les mesures sanitàries establertes.