Davant les últimes previsions d'alt risc per la covid-19, la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa (UBIC), amb l'acord de la resta d'associacions de comerciants participants, ha decidit ajornar «per responsabilitat» la Shopping Night Manresa, que s'havia de celebrar la nit del 26 de setembre. Ha informat que es decidirà una nova data per celebrar «amb tota seguretat» l'esdeveniment, que es va iniciar el 2013 i té la participació de més de 150 comerços.

«L'increment de casos de les últimes setmanes ha portat a prendre la decisió d'ajornar aquesta edició fins a un moment més propici», ha informat la UBIC. Ha afegit que, si bé en tot moment s'ha plantejat de manera segura, complint els plans de desconfinament de la Generalitat pel que fa a comerços, fires i espectacles, «l'efecte crida que pot suposar i la dificultat de controlar l'espai públic ens fa prendre la decisió de no celebrar-lo aquest setembre».

El 20 de setembre, Firastiu

Remarca que «el sector és un dels grans perjudicats d'aquesta crisi, que ha sofert el tancament obligatori per confinament, la baixada del consum i l'augment de la venda online». Per fer-hi front, segueix «duent a terme accions de promoció del comerç de proximitat sempre amb les mesures necessàries. Aquest mateix 20 de setembre organitzem la fira Firastiu al passeig Pere III, entre les places d'Espanya i Onze de Setembre, amb control de capacitat i les mesures sanitàries establertes».