El màster que ha ideat Joan Cornet i que s'impartirà a Manresa farà que torni a treballar a la capital del Bages després de 32 anys d'haver deixat la ciutat. Fa memòria i assegura que està especialment satisfet de dues coses. «Manresa té dos eixos importants que són Althaia i la FUB, i en els dos casos van néixer quan era alcalde de Manresa. Quan vaig ser alcalde es va iniciar el procés que acaba aquí». «No està malament. Vam posar la primera pedra». En sanitat, per exemple, hi va haver les primeres fusions d'hospitals que amb els anys derivarien en l'actual Fundació Althaia i la construcció de la part més nova de l'Hospital de Sant Joan de Déu.

Segons l'opinió de Cornet, a Manresa li fan falten més «espais de coneixement i d'aplicació del coneixement». Per això considera que la Fundació Universitària del Bages i Althaia són elements importants».

Cornet treballa d'assessor en temes de salut i noves tecnologies a Croàcia, Alemanya i Irlanda, i també a Amèrica del Sud. El màster, que es divideix en 10 mòduls, té l'aspiració que es pugui dur a terme en altres punts de l'Estat espanyol i també a Mèxic.