El Punt d'Atenció Continuada (PAC) Alt Berguedà, ubicat al CAP Guardiola de Berguedà, recuperarà a partir de dilluns el seu funcionament habitual. Això vol dir que el centre obrirà cada dia en horari nocturn, de les 8 del vespre a les 8 del matí, i els caps de setmana i festius funcionarà les 24 hores del dia. L'equip que atendrà la ciutadania de l'alt Berguedà, en aquest horari, estarà format per professionals d'infermeria i de medicina que s'aniran alternant durant la setmana.

D'altra banda, i per tal d'evitar els desplaçaments innecessaris als centres d'atenció primària, l'Institut Català de la Salut fa una crida a utilitzar el telèfon, amb l'opció «Com et podem ajudar, contacteu amb mi» del web de programació de visites o la consulta virtual. També recorda la importància de donar-se d'alta a l'aplicació La Meva Salut, per tenir accés a totes les dades i a les consultes en línia (l'eConsulta i la videoconsulta). L'alta es pot fer excepcionalment des de l'enllaç http://canalsalut.gencat.cat/ca/detalls/noticia/2020-03-18-atencio-nopresencial-lamevasalut o a través del telèfon 900 053 723, de dilluns a divendres de 8 a 20 h.

En cas que es recomani una atenció presencial es recorda a la ciutadania, entre altres coses, que l'ús de la mascareta és obligatori; que els acompanyants només es permeten en casos imprescindibles; i que s'ha d'arribar a l'hora de la visita indicada, i no abans.