El Centre de Formació Pràctica de la Fundació Lacetània té a punt la nova programació de cursos, en la qual destaquen dos programes que tenen per objectiu inserir joves al sector de la indústria tecnològicament més avançada, l'anomenada indústria 4.0. Es tracta de dos cursos adreçats a persones d'entre 16 i 29 anys que siguin beneficiàries de la garantia juvenil i que tinguin ganes de formar-se per treballar en un àmbit amb grans oportunitats laborals.

El primer curs és sobre manteniment industrial 4.0 i està liderat per Ampans en el marc del projecte Bages Jove Inserlab 4.0. El segon es tracta d'un programa formatiu liderat per Pimec, de caràcter eminentment pràctic i amb una forta vinculació amb les empreses del sector.

Una vintena de cursos

A banda d'aquests dos, el Centre de Formació Pràctica té una vintena de cursos programats que està previst que comencin abans d'acabar el 2020. Per als cursos que van finalitzar abans de les vacances d'estiu, busca empreses que vulguin acollir els alumnes en pràctiques. Són alumnes formats en manteniment industrial i control numèric que, per acabar la formació, han de fer una estada de 80 hores de pràctiques en empreses. Les que vulguin contribuir a formar aquests alumnes i, a la vegada, conèixer nous professionals per incorporar al seu equip en un futur, poden posar-se en contacte amb el CFP a cfp@cfp.cat.