Aquesta setmana s'instal·larà l'estructura del nou ascensor públic que unirà el passeig de Pere III amb el carrer Circumval·lació, que permetrà salvar un desnivell de 6 metres. Amb motiu d'aquests treballs avui, dimarts, i també demà, dimecres, es tallarà el trànsit al Circumval·lació.

Les obres de l'ascensor van començar el juny passat i es van interrompre a l'agost. Ara s'hi ha tornat amb els treballs per instal·lar ja l'estructura, amb la qual cosa l'esquelet del projecte ja quedarà ben definit. El que va quedar fet abans de vacances va ser la caixa de l'elevador. Està feta de formigó i fa tres metres de fondària.

Fins ara les obres no han afectat la circulació. Avui i demà, però, es tallarà el trànsit de vehicles al Circumval·lació, de les 8 del matí i les 6 de la tarda, entre el carrer Ca-nyelles i la baixada dels Sindicats. Es mantindrà l'accés de veïns i guals del Circumval·lació i la sortida pel carrer Canyelles es farà en direcció al Passeig.

El projecte complet inclou la construcció de l'ascensor, situat a tocar de la parada d'autobús de la plaça d'Espanya, i l'eixamplament de les voreres a la sortida i arribada de l'ascensor. També, la redefinició dels passos de vianants amb l'objectiu de fer més directe l'itinerari dels vianants entre la plaça d'Espanya, l'estació de busos i una de les entrades principals al parc de Puigterrà.

La iniciativa va guanyar el projecte dels pressupostos participatius de l'any 2017. S'acabarà el novembre i entrarà en funcionament un cop hagi passat tots els controls.