Aquesta setmana s’instal·larà l’estructura del nou ascensor públic que unirà el Passeig i el carrer Circumval·lació, i que permetrà salvar un desnivell de 6 metres. Per aquest motiu aquest dimarts i dimecres es tallarà el trànsit al Circumval·lació.

Les obres de l’ascensor van començar el juny passat i s’han interromput aquest agost per vacances. Ara s’hi han tornat a posar amb els treballs per instal·lar ja l’estructura, amb la qual cosa l’esquelet del projecte ja quedarà ben definit.

Fins ara les obres no han afectat a la circulació. Ara sí. Aquest dimarts i dimecres es tallarà el trànsit de vehicles al Circumval·lació, de les 8 del matí i les 6 de la tarda, entre el carrer Canyelles i la Baixada dels Sindicats. Es mantindrà l’accés de veïns i guals del Circumval·lació i la sortida pel carrer Canyelles es farà en direcció al Passeig.

El projecte complet inclou la construcció de l’ascensor, situat a tocar de la parada d’autobús de la plaça d’Espanya, i l’eixamplament de les voreres a la sortida i arribada de l’ascensor. També la redefinició dels passos de vianants amb l’objectiu de fer més directe l’itinerari dels vianants entre la plaça d’Espanya, l’estació de busos i una de les entrades principals al parc de Puigterrà.

La construcció de l’ascensor és fruit del desenvolupament de la proposta guanyadora dels pressupostos participatius del 2017. L’actuació, que té un pressupost de 155.147,37 euros (iva inclòs), es nodreix de les partides dels pressupostos participatius, de les del pla de millora de voreres i de les aportacions acordades pel Consell de Districte Centre.

És previst que els treballs de construcció finalitzin aquest novembre, i que l’ascensor entri en funcionament durant les setmanes següents, un cop l’aparell s’hagi instal·lat i hagi passat tots els controls pertinents.