A final de mes tancarà l'oficina que l'Ajuntament va posar en marxa el mes de juny per donar suport a les persones que volien sol·licitar l'Ingrés Mínim Vital. En tres mesos ha atès gairebé 600 visites.

Manresa és una de les poques ciutats que van obrir el servei de suport tot i que es tracta d'una prestació que dona la Seguretat Social. Ha assumit el cost de la iniciativa, gairebé 39.000 euros, i ha funcionat durant tot aquest temps al Casal de les Escodines. Segons l'Ajuntament, es va decidir obrir l'oficina per la complexitat del procés -cada atenció dura entre 45 i 60 minuts-, perquè les de la Seguretat Social estaven tancades a causa de la pandèmia i perquè no totes les famílies tenen accés a la xarxa per fer el tràmit, que s'ha de fer en línia. El suport el donen tres informadors i un auxiliar de serveis.

El servei va obrir el 22 de juny, i fins al 7 de setembre va atendre 571 visites, sempre amb cita prèvia. Algunes persones hi van haver de passar més d'una vegada. Ha registrat 280 sol·licituds al portal de la Seguretat Social. N'hi ha una seixantena de pendents per falta de documentació i s'han fet 231 primeres visites de consulta.

Dimarts vinent, 15 de setembre, s'acaba el termini per sol·licitar l'Ingrés Mínim Vital amb caràcter retroactiu des de l'1 de juny. Es podrà continuar demanant però sense aquesta retroactivitat. S'haurà de fer no a l'oficina municipal sinó a les de la Seguretat Social o bé a la seva web.

Tot i així, l'oficina del Casal de les Escodines continuarà oberta fins al 30 de setembre per acabar de tancar els expedients iniciats. També s'atendran noves visites per oferir orientació, sempre que quedin hores lliures. Cal concertar la cita al telèfon 679 828 865.

L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, va criticar recentment que l'Ajuntament de la ciutat hagués d'assumir els costos -gairebé 40.000 euros- d'una competència que és de l'Estat espanyol. Tot i així, es va mostrar satisfet d'haver ofert el servei prestat (vegeu Regió7 de l'1 de setembre) aquests tres mesos.