En els diferents projectes de reformes urbanes de Manresa dels primers anys del segle XX es parla i es presenten projectes per enderrocar l'església i el teatre Conservatori i construir una gran plaça per connectar la part antiga amb la part moderna.

L'any 1936 l'Ajuntament decideix enderrocar l'església de Sant Pere Màrtir, el teatre i l'illa de cases amb la casa Miró, Fonda de Comerç i altres, per fer una gran plaça seguint les directrius del Pla de Reforma i Eixample del 1933.

El 7 de setembre del 1936 va començar l'enderroc de l'església i una sèrie d'edificis annexos, però el desembre del 1936 va començar una campanya popular contra l'enderrocament del Tori, que el va aturar. En el solar buit que hi va quedar, tocant la paret del teatre, s'hi va construir un refugi antiaeri on cabien unes 160 persones.

El solar on hi havia hagut l'església va quedar buit fins que l'any 1946 l'Ajuntament va decidir urbanitzar-lo. Es va construir una paret a tocar el Conservatori que amagava el refugi, i cinc jardinets, quatre de circulars i un de central en forma de rombe, amb bancs i fanals tancats per troanes. La plaça va rebre el nom popular de Cinc d'Oros. L'any 1964 s'hi va posar una capa de formigó per aplicar-hi posteriorment un enllosat que mai no es va fer. En aquells anys es van instal·lar una sèrie de rètols lluminosos a la façana lateral del Conservatori de Vinos Roqueta, conyac Veterano, Colchones Relax, Philips, TV Vanguard, Lubricantes Cornet i Soberano, que es van mantenir fins al 1982, quan van ser retirats.