Canvi de cicle de Jordi Valls, que va ser alcalde de Manresa del 1995 al 2006 i des del 2011 era directiu, primer d'Agbar i després de Suez, quan la multinacional francesa la va absorbir. Deixa Suez i torna cap a Europa per establir-se a Manresa però amb la perspectiva d'un canvi de rumb professional a Barcelona.

Valls, un cop complerts els 60 anys, feia temps que pensava en retornar a Catalunya després d'anys de carrera professional a la ciutat britànica de Bristol, on Agbar tenia la concessió de la distribució d'aigua potable; a Santiago de Xile, on va assumir la direcció de la filial que Aigües de Barcelona tenia a Xile, Aguas Andinas; i a Mèxic DF, quan va ser nomenat director general de Suez a Mèxic. Durant aquest període de temps la multinacional francesa va adquirir el 100 % d'Agbar. Finalment, va ser nomenat director general d'Amèrica Llatina Nord i va assumir la gestió del sector de Centreamèrica el Carib, Panamà, Colòmbia i Equador, a més de Mèxic.

Valls va ser conseller de Treball i Indústria del Govern de Catalu-nya el 2006 i president de l'Autoritat Portuària de Barcelona del 2007 al 2011.

Ara està disposat a encarar nous reptes professionals que estiguin en consonància amb aquesta etapa de la seva vida.

Va ser ell mateix qui va anunciar el seu retorn a Europa difonent mitjançant les xarxes socials unes fotografies de les capses amb les quals prepara la mudança, que tanca una etapa de deu anys durant els quals ha assumit responsabilitats en l'àmbit internacional primer amb Aigües de Barcelona (Agbar) i després amb la multinacional francesa Suez, que també es dedica a a la distribució, gestió i tractaments d'aigua. També de residus.

Dilluns, Jordi Valls continuava encara a Mèxic DF però la seva partida era imminent.