A banda del regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet, i la cap de secció de Planificació de la Via Pública, Àngels Mas, la presentació pública del nou pas sobre la riera de Rajadell es va fer amb la presència de representants de les entitats que van impulsar la construcció de la passera sobre el Cardener, que és a 400 metres del nou gual.

Xènia Torras, de L'Era Espai de Recursos Agroecològics, va explicar que es va aprofitar l'oportunitat dels pressupostos participatius i el resultat ha estat constatable perquè «els caps de setmana realment l'afluència de gent és gran».

Després d'ella, Enric Alegre, del Centre Excursionista de la Comarca de Bages, va encoratjar l'Ajuntament a «acabar totes les connexions que queden pendents de l'Anella Verda».

Alegre va explicar que si bé l'Anella Verda és formada per un seguit de recorreguts, perquè pugui tenir una unitat calen «contacte i nexes» com el que es presentava ahir.

Per part de la delegació del Bages de la Institució Catalana d'Història Natural, Florenci Vallès va recordar que entre el nou gual i la passera hi ha un bosc de ribera autòcton, «una albereda que és una de les millors que hi ha a la conca del Cardener». Per a Vallès, es tracta de dues obres importants perquè «la millor manera de protegir l'entorn natural és que la gent se'l senti seu i l'estimi».

Les entitats van celebrar la realització del nou gual sobre la riera de Rajadell i de la passera del Cardener, de la qual han estat impulsores defensant-la en els pressupostos participatius.