El barri manresà Pare Ignasi Puig, conegut popularment com el Xup, vol deixar de ser una anomalia pel fet de formar part d'una xarxa de transport públic interurbà en comptes de la del servei de transport públic urbà de la ciutat.

L'associació de veïns assegura que el barri «està fart» de les deficiències del servei.

El barri està lluny del nucli urbà, fet que fa essencial el transport públic per poder accedir als punts de la ciutat on hi ha serveis imprescindibles per als veïns.

Des del seu punt de vista, aquesta dependència del servei xoca amb el fet que no tots els vehicles estiguin adaptats a les limitacions de mobilitats dels usuaris d'edat més avançada.

A més, l'associació de veïns considera que els horaris que ofereix no satisfan les necessitats dels usuaris i l'estat dels autobusos «és lamentable, s'espatllen constantment i deixen la gent tirada a la parada sense un servei fiable i eficaç. El veïnat desconfia del servei perquè no es pot refiar d'arribar puntualment a una cita prèvia o a la feina, fet que fa encara menys transitada la línia i potser poc rendible».

L'associació de veïns no se sent escoltada ni per l'empresa concessionària ni per la Generalitat, que és la darrera responsable del servei, i per això el veïnat «s'està mobilitzant recollint firmes per presentar una queixa col·lectiva».