El grup municipal del PSC va deixar constància ahir que la fase actual de l'obra del Museu Comarcal que va visitar l'alcalde, Marc Aloy, ha estat adjudicada per prop d'un milió d'euros «a una UTE on hi ha Natur System SL, del grup Copisa, dos noms investigats pel cas del 3%, de presumpte finançament il·legal de CDC que s'instrueix a l'Audiència Nacional».

Segons Felip González (PSC), «volem aclarir d'entrada que, un cop revisat el procediment de contractació, no hem sabut trobar cap irregularitat, però sí que volem deixar constància i lamentar que l'altra empresa que es va presentar al concurs va perdre l'obra amb una oferta només 16.364 euros superior que la guanyadora (779.242,68 euros respecte dels 762.878,58)».

Segons el polític socialista, en canvi, a la resta de paràmetres de qualitat i millora, la puntuació de l'empresa derrotada -Constructora del Cardoner que ja estava executant una fase anterior de l'obra del Museu- era molt millor (39 punts) que la de l'empresa gua-nyadora (20).

L'alcalde Aloy va lamentar que el PSC es dediqui a tirar aigua al vi sense fonament «perquè sap perfectament que l'Ajuntament no pot excloure una empresa d'un concurs si té tots els papers en regla. Ens portarien als tribunals i guanyarien, i hauria estat l'Ajuntament qui hauria delinquit».