La comissió per a la gent gran de l'associació de veïns del barri manresà Pare Ignasi Puig, conegut popularment com el Xup, ha fet pública la seva reivindicació de reobertura del dispensari del bar-ri, tancat des del mes de març.

L'entitat veïnal recorda que es tracta «d'un servei bàsic i essencial per als veïns del barri, sobretot per als més grans».

Demana que es contracti més personal qualificat perquè atengui i tingui cura de les persones grans i, també, personal sanitari i material per poder evitar contagis i altres problemes de salut que la gent gran pateix en molts casos per les feines físicament tan dures que els va tocar dur a terme durant la seva joventut.

En el comunicat que han fet públic expliquen que ha arribat el mes de setembre i els jubilats segueixen preocupats pel tema de les pensions. Lamenten que el govern no informi de si s'ha arribat «a un acord per millorar les pensions mínimes a les persones que amb el que cobren no poden viure».

A més, estan preocupats per la situació que pateixen els ancians a les residències, «que no tenen la suficient assistència mèdica, sense la deguda atenció per falta de personal necessari que treballa en la cura i l'atenció a la gent gran».