Un grup de mestres, entre els quals n'hi ha dos de Manresa i Sant Vicenç de Castellet, s'han organitzat per enregistrar una cançó per treballar els hàbits d'higiene recomanats als centres educatius. La cançó porta el nom de "Si tots ho fem" i té la intenció de treballar les mesures de prevenció (mans, distància, mascareta) indicades pel Departament d'Educació, de manera amena i divertida.

Durant aquest estiu, mentre es preparava l'inici del curs escolar, i amb les noves instruccions sobre les mesures de protecció i higiene davant del SARS-Co2, la Yolanda Vallvé, directora de l'Institut Escola Àngel de Tobies d'El Vendrell, va pensar que fer una cançó "era la millor manera d'ensenyar-ho als nens i nenes de les llars, escoles i instituts".

L'objectiu era crear una eina per donar a conèixer "què, com i quan hem dur a terme la prevenció dins i fora de l'aula". Amb aquesta idea es va posar a treballar amb la lletra mentre Joan Comaposada, mestre de l'Escola Puigsoler de Sant Vicenç de Castelletcomposava la música i Marc Martínez, mestre de primària a Manresa produïa i feia els seus tocs amb l'arranjament.

Posteriorment, el 5 de setembre de 2020, es va enregistrar amb la col·laboració de diferents companys i companyes mestres i músics: el mateix Joan Comaposada (teclat i cors), Marc Martínez (guitarra), Carla Galiot (veu), Joan Ramon Quirante (trombó), Roger Andorrà (saxo), Marc Culebras (trompeta), Cristina Aguilella (baix), Ferran Pou (bateria), a l'estudi de gravació de La Drogueria de Martorell.

Família i alumnes de diferents escoles i instituts de la província de Tarragona han col·laborat i participat en la gravació del vídeo de la cançó. De la implicació de tots i totes ha sorgit "Si tots ho fem". "El que va començar com una simple lletra va anar agafant cos, fins a elaborar un gran projecte, ple d'il·lusió i molta música", expliquen. "Cadascun dels components hi ha aportat un bocinet de la seva part docent i musical".

"Si tots ho fem" és una cançó que ensenya als més petits tres aspectes fonamentals i ho fa a ritme d'ska, latin, i reggaeton: el rentat de les mans, la distància social i la mascareta. S'ha posat a disposició dels centres educatius com una eina més per ajudar a afrontar, tots plegats, la tornada a les aules.