Les entitats i associacions del Bages que vulguin fer realitat un projecte d'interès social ja poden optar al 19è Premi Simeó Selga. El Rotary Club de Manresa-Bages ha convocat una nova edició d'aquest guardó, que compta amb una llarga i consolidada trajectòria i que possibilitat que el teixit associatiu de la comarca obtingui finançament per poder tirar endavant projectes d'interès social de característiques molt diverses. En el context actual de crisi sanitària per l'expansió de la covid-19, l'edició d'enguany pren més sentit que mai segons els organitzadors, ja que «la tasca d'entitats i associacions pot contribuir a pal·liar els efectes de la pandèmia».

L'entitat anima les associacions del Bages de caràcter cultural, assistencial, esportiu o de característiques similars a preparar propostes i a participar en el guardó. El termini per presentar candidatures està obert fins al 30 de novembre. Els aspirants al premi, dotat amb 6.000 euros, han de fer arribar el seu projecte a info@rotarymanresabages.org. Es poden consultar les bases completes de la convocatòria d'enguany en aquest enllaç.

Un jurat integrat per representants de diferents institucions del territori serà l'encarregat d'escollir el projecte guanyador. El premi es lliurarà en el decurs de la tercera edició de la Gala Simeó Selga, encara en una data i un format per determinar, que serà en funció de l'evolució de la pandèmia.

Gràcies al Premi Simeó Selga, en edicions anteriors han fet realitat els seus projectes l'Associació de la Lluita Contra el Càncer de Manresa, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Bages, el CB i Unió Manresana, l'Associació Misteriosa Llum, l'ONG Arc de la Solidaritat, la Residència de Navarcles, els Tallers Musicals d'Avinyó, el Banc dels Aliments de Manresa, l'Associació Síndrome d'Asperger de la Catalunya Central, l'Associació per a la Reeducació Auditiva dels Nens Sords - ARANS, la Comunitat de Sant Egidi, Els Carlins, AMPANS, #Invulnerables, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès en dues ocasions, la residència del barri de la Sagrada Família de Manresa i el Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central.

Simeó Selga Ubach (Manresa, 1914 - 2010), va ser un dels manresans més destacats del segle XX i inicis del XXI. La seva llarga trajectòria i el compromís amb la família, les persones, la llengua i el país, li van fer desplegar una intensa activitat en molt diversos àmbits, entre els quals la pediatria i l'assistència sanitària, la pedagogia, la dinamització social i cultural, la política, les tradicions i el folklore, les arts i les lletres, la història i el patrimoni cultural.

El Rotary Club de Manresa dedica a aquest pediatre manresà el premi en reconeixement al seu activisme cívic, social, cultural i polític.