L'Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet, especialitzada en Formació Professional, i FEDAC Manresa que del curs 19-20 van iniciar els estudis postobligatoris al centre, estrenen aquest curs la seva col·laboració oferint un nou cicle d'Integració Social en modalitat dual que s'inicia amb un ple absolut de 30 alumnes. Les classes es fan a les tardes a les instal·lacions de FEDAC Manresa i el cicle és gestionat per l'Escola Montserrat .

Dintre del projecte #avuixdemà2024 i aquesta construcció de la postobligatòria anomenada: Campus Building young talent, es troben el Batxillerat Pro, iniciat el curs passat, i aquest nou CFGS, com també el Batxillerat Dual americà amb Acadèmica o la possibilitat de cursar assignatures amb l'IOC (Institut obert de Catalunya).

Els dos centres comparteixen model pedagògic i objectius formatius, adreçats a la professionalització dels alumnes i la seva inserció laboral. Amb el sistema de modalitat dual, durant el segon curs la formació de l'alumne és compartida entre el centre educatiu i una empresa, on l'estudiant treballa unes 25 hores setmanals, cobra un sou i és donat d'alta a la Seguretat Social. La Formació Professional Dual, amb un fort arrelament en alguns països europeus com Alemanya, obté uns índexs d'inserció laboral molt superiors a la mitjana, ja que l'alumne comença a treballar mentre encara està estudiant i adquireix experiència professional.

Amb el cicle d'Integració Social, que dura dos anys, l'alumnat es prepara per sortides professionals tan diferents com inserció social i ocupacional, educació, treball familiar, monitoratge de centres oberts, mediació, rehabilitació psicosocial, acollida de persones migrants, atenció a persones amb discapacitat, etc.

Ambdós directors, Dani Mauriz de l'Escola Montserrat i Alba Pérez de FEDAC Manresa han destacat la bona acollida que ha tingut l'estrena del cicle i remarquen que "volem que sigui un cicle diferent dels que es fan, molt pràctic, que els alumnes aprenguin també de l'experiència, de fer i de casos reals".