Un grup de mestres majoritàriament del Bages han enregistrat una cançó per treballar els hàbits d'higiene recomanats als centres educatius. La cançó porta el nom de Si tots ho fem i té la intenció de treballar les mesures de prevenció (mans, distància, mascareta) indicades pel departament d'Educació, de manera amena i divertida.

Durant aquest estiu, mentre es preparava l'inici del curs escolar, i amb les noves instruccions sobre les mesures de protecció i higiene davant la pandèmia, Yolanda Vall-vé, directora de l'institut escola Àngel de Tobies del Vendrell, va pensar que fer una cançó «era la millor manera d'ensenyar-ho als nens i nenes de les llars, escoles i instituts».

L'objectiu era crear una eina per donar a conèixer «què, com i quan hem dur a terme la prevenció dins i fora de l'aula». Amb aquesta idea es va posar a treballar en la lletra mentre Joan Comaposada, músic martorellenc i mestre de l'escola Puigsoler de Sant Vicenç de Castellet, componia la música i Marc Martínez, mestre de primària a Manresa, produïa i feia els seus tocs amb l'arranjament. Posteriorment, el 5 de setembre es va enregistrar amb la col·laboració de diferents companys i companyes mestres i músics a l'estudi de gravació de La Drogueria de Martorell. Hi han col·laborat, com a músics, diferents mestres del Bages.

El que va començar com una simple lletra va anar agafant cos, fins a elaborar un gran projecte, ple d'il·lusió i molta música. Cadascun dels components hi ha aportat un bocinet de la seva part docent i musical. Si tots ho fem és una cançó que ensenya als més petits tres aspectes fonamentals i ho fa a ritme de ska i reggaeton: la rentada de mans, la distància social i la mascareta. La peça musical s'ha posat a disposició dels centres educatius com una eina més per ajudar a afrontar, tots plegats, la tornada a les aules.