El Pla d'Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) va aprovar ahir la proposta dels departaments de Salut i Interior de limitar les reunions socials, tant en l'àmbit públic com privat, a un màxim de sis persones a tot el país, i no 10 com fins ara. La limitació, que no s'aplica a persones convivents, té com a objectiu reduir el nombre de contagis per covid, que majoritàriament ara es donen en l'àmbit interfamiliar i en l'entorn social més proper. En coherència amb aquesta mesura, apunta el Procicat, «escau també limitar a sis el nombre de persones que poden ocupar una taula o agrupacions de taules en els establiments d'hoteleria i restauració, tant en espais interiors com en terrasses».

Sí als parcs infantils

D'altra banda, les autoritats sanitàries de Catalunya han decidit mantenir oberts, de moment, els parcs infantils, tot i que demanen als pares reduir el temps de permanència en aquests llocs, fer-ne un ús racional, que els grans mantinguin les distàncies i que els nens de més de 6 anys portin sempre mascareta.

A la reunió d'ahir del comitè del Pla d'Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat), que copresideixen els departaments d'Interior i Salut, es va debatre la possibilitat de tancar els parcs infantils com una nova mesura per contenir la propagació del virus, que està creixent a Catalunya després de diverses setmanes estabilitzada.

En la seva reflexió, segons fonts del departament de Salut, el comitè, en què també participen responsables del departament d'Educació, considera que els parcs infantils «constitueixen un espai d'esbarjo beneficiós per als nens», tot i que també «suposa un risc de contagi de la covid» perquè hi ha «superfícies de contacte freqüent elevat, hi coincideixen nens de grups de convivència estable diferents i difícilment es mantenen les distàncies i s'eviten aglomeracions en els espais d'ús compartit simultani». També es va apuntar que és freqüent que els adults que acompanyen els nens al parc no mantinguin «les distàncies de seguretat entre ells».

Per tot això, van decidir mantenir de moment oberts els parcs, després que el president de la Generalitat, Quim Torra, anunciés dimarts la possibilitat de tancar-los. No obstant això, el comitè del Procicat ha demanat que es faci «un ús racional i segur» dels parcs infantils, evitar aglomeracions i no accedir-hi si ja hi ha molts nens al lloc.