L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha rebut un total de 18 denúncies de suposades males praxis relacionades amb la pandèmia i ha obert dues investigacions d'ofici per aclarir si hi ha hagut irregularitats en la venda de material de protecció contra el coronavirus. Ho va revelar ahir el seu director, Miguel Ángel Gimeno, en una roda de premsa després de presentar a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament les memòries de l'entitat referents als anys 2018 i 2019.

Antifrau manté dues investigacions obertes relacionades amb la Covid-19 i dues més en fase d'avaluació de versemblança, a l'espera de determinar si s'emprenen les indagacions pertinents.

Segons Gimeno, entre el 13 de març i el 15 de setembre, l'OAC va rebre fins a 18 denúncies, però el gruix de les mateixes van acabar sent derivades als Mossos d'Esquadra, a la Fiscalia, a la conselleria de Salut, a l'Agència catalana de Consum, a l'Autoritat catalana de la Competència i a d'altres òrgans competents.

En general, va detallar, es tracta de denúncies per incompliments de les normes sanitàries estipulades pel Govern central per contenir l'expansió del virus, com l'ús de mascareta o la limitació de reunions socials.