Pere Palà és doctor enginyer en Telecomunicacions per la UPC i actualment està al capdavant del departament d'Enginyeria Minera, Industrial i Disseny i Programació de Sistemes Electrònics (TIC). Tots aquests departaments es van fusionar en un de sol anys enrere per guanyar en visibilitat, agilitat i projecció.

Rellevarà Rosa Argelaguet, que va morir de manera sobtada als 61 anys a final del mes de gener. Havia assumit la direcció del centre universitari el 2014. El 2018, després dels quatre anys del primer mandat, va renovar el càrrec. Doctora en Enginyeria Industrial, la seva mort va causar consternació no tan sols en l'àmbit de l'educació sinó també en el polític i social. Argelaguet va ser al govern de de l'Ajuntament de Manresa del 2003 al 2011amb el PSC, i posteriorment va formar part del govern municipal de Sallent. El 2017 es va donar de baixa dels socialistes Des del 2019 era regidora a l'oposició a Sallent per Junts per Catalunya.

Durant la seva etapa al capdavant de la Politècnica de Manresa va impulsar la implantació de dos nous graus al centre universitari manresà: el de Sistemes TIC i l'Enginyeria d'Automoció. També es va proposar obrir la Politècnica a la ciutat. Amb motiu dels 75 anys de l'Escola de Mines, nucli de l'actual Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM-UPC), el centre va rebre la Medalla de la Ciutat per la seva trajectòria i compromís amb el territori i la ciutat, i la seva vinculació amb el teixit econòmic del Bages i del Berguedà.

La Politècnica de Catalunya a Manresa li va organitzar un emotiu acte d'homenatge que es va celebrar a la Biblioteca Universitària i al qual va assistir, entre d'altres, el rector de la UPC, Francesc Torres. Es va reconèixer la tasca d'Argelaguet i es va expressar el compromís de continuar el llegat que va deixar.