El secretari general de Salut, Marc Ramentol, va exposar ahir que el context epidemiològic de Catalunya «no aconsella la retirada de la mascareta a primària», de moment. En roda de premsa, Ramentol va reiterar que l'obligatorietat de dur mascareta entre els sis i els dotze anys era inicialment per a quinze dies i revisable a partir de llavors. En aquest sentit, va explicar que aquesta setmana s'ha avaluat l'evolució de les dades epidemiològiques i s'ha conclòs que la situació no ha variat gaire.

Ramentol va exposar que no es pot dir que la situació epidemiològica no sigui bona «per culpa» de les escoles, però apuntava que, ara per ara, la situació no fa aconsellable retirar l'obligatorietat de dur mascareta entre els sis i els dotze anys.

Pel que fa a les extraescolars, la secretaria general d'Educació, Núria Cuenca, va detallar que s'està ultimant un document que està previst que aprovi el Procicat demà. Cuenca subratllava que els centres tenen des del juliol indicacions sobre com organitzar-se i consideraven que amb això les AMPA i les organitzacions en tenien prou, però finalment han decidit concentrar en un mateix protocol totes les indicacions per a extraescolars i sortides i colònies incloent algunes concrecions i especificitats.

Cuenca va explicar que el document vol «generar confiança» en l'organització d'unes activitats que va defensar que són beneficioses per als alumnes. En espera del document final que s'ha d'aprovar, les principals directrius serien la creació de grups bombolla com en horari lectiu. Això, però, significaria que un mateix infant «té dos grups bombolla» però l'objectiu és que els grups de les extraescolars també es mantinguin tot el curs i contribueixin així a la traçabilitat i la reducció de la interacció entre infants per evitar més risc de contagi.

A més, s'hauran de seguir les indicacions de mascareta i distància dictades pel departament de Salut, amb les excepcions ja recollides -com en determinades pràctiques esportives. El document també recollirà indicacions sobre quin ha de ser l'ús dels vestidors i s'aconsella que, en el cas d'activitats esportives, només acompanyi l'infant o jove una persona. La secretària va explicar que també s'ha volgut recollir l'experiència de les activitats d'estiu però concretant-les «encara més». A més, s'indicaran adaptacions segons el tipus d'activitat.