Cobrir la plantilla amb personal altament qualificat «que tingui al cap la recerca, la gestió i tenir cura del dia a dia», enfortir el tema de la recerca i vetllar «pel futur de les nostres titulacions» són alguns dels principals reptes que la nova direcció de la Universitat Politècnica a Manresa s'imposa atendre els pròxims quatre anys, que és el que dura el mandat.

El tema del personal és una problemàtica comuna de totes les universitats. «Les baixes de personal qualificat es cobreixen amb personal associat», que acostumen a ser empresaris per aportar la seva experiència a la universitat. «És important que hi sigui, però s'ha de procurar que la proporció respecte del personal total sigui el que correspongui».

Incrementar la recerca és un altre dels objectius de Palà, que diu que «es tracta d'enfortir-la, concentrar l'activitat al voltant dels llocs en els quals destaquem. Aquí tenim un tret singular: el grup Tecnio, que aglutina tres grups de recerca consolidats de l'escola i al voltant del qual s'articula una activitat important i està esdevenint un pol visible».

També caldrà vetllar pel «futur de les nostres titulacions», segons Palà. Opina que ara «n'hi ha que funcionen raonablement bé, i altres que tenen menys demanda tot i que les sortides professionals són bones», com seria el cas de Mineria. «S'han de continuar fent accions per millorar això». També estar al cas de «noves oportunitats que puguin aparèixer, i reforçar l'estructura de màsters i doctorats. L'equip de Palà també el projecte d'obrir un espai maker pensat per acostar la tecnologia a la població en general.