La Universitat Politècnica de Catalunya a Manresa (EPSEM-UPC) ha dut a terme aquesta setmana el procés de votacions per triar una nova direcció. Només hi ha una candidatura, que encapçala el director del departament d'Enginyeria Minera, Industrial i TIC, professor i investigador del centre, Pere Palà. La direcció del campus de Manresa de la UPC estava en funcions, en mans de José Miguel Giménez, des del gener, quan va morir de manera sobtada la fins aleshores directora, Rosa Argelaguet. La pandèmia ha obligat a ajornar, fins ara, la tria del nou equip directiu.

Vot electrònic

Fins aquest dijous els membres de la comuntat educativa tenen temps per votar. Es fa de forma electrònica. Avui mateix és previst que es faci públic el resultat provisional, i dilluns, 5 d'octubre, es publicarà el definitiu. El darrer pas serà la presa de possessió.

Pere Palà és l'únic candidat a dirigir la Politècnica de Manresa. Assegura que ha sigut difícil prendre la decisió de presentar-se, i encara més tenint en compte que el procés electoral és fruit de la pèrdua d'Argelaguet. «Durant la pandèmia Giménez ha fet de director en funcions. Ho ha fet molt bé perquè li ha tocat gestionar moments mol durs, amb canvis constants, situacions canviants, noves normatives, o canvis en el model dels estudis presencials, i ho ha sabut gestionar molt bé».

Amb la represa del nou curs, aquest setembre, també es va posar en marxa la maquinària per triar la nova direcció. «Hi vaig estar rumiant i al final, malgrat les incerteses i el cert desànim que es capta socialment» a causa de l'emergència sanitària, «el projecte d'escola és molt atractiu». El llistó està molt amunt, pensa, gràcies a la feina de la seva predecessora, «amb estudis atractius, una demanda consolidada, amb notes de tall altes, amb singularitats i un entorn d'empreses que confien col·laboren i que fan que el projecte sigui engrescador». Segons Palà, «tinc certa experiència en gestió com a cap de departament i m'ha semblat que podia entomar el repte. Junts, de manera col·lectiva, ho tirarem endavant».

La UPC de Manresa, a la taula

UPC de ManresaUn dels reptes que Palà creu que s'han d'afrontar és que el centre de Manresa de la UPC estigui «sobre la taula i en totes les discussions» a la Politècnica. «Ni som petits ni som lluny, sinó que estem implicats amb el territori i tenim una activitat prou destacada». Recorda que Argelaguet va iniciar una obertura a la ciutat que es continuarà, «i allà on la nostra singularitat ens ho permeti més enllà i tot. Tenim estudiats estrangers, i això ho hem d'aprofitar». Segons Palà, la candidatura que encapçala és de consens i continuista en quan a objectius.