Manresa ha recordat aquest dijous al vespre el tercer aniversari de l'1 d'octubre del 2017 amb concentracions a cadascun dels punts de votació que es van obrir a la ciutat, que van ser una vintena. L'acte l'ha organitzat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i ha comptat amb el suport de divuit entitats i partits sobiranistes.

A totes les entrades dels esmentats punts de votació s'ha repatit la mateixa escena. A les 8 en punt del vespre s'han llençat tres coets per recordar el tercer aniversari i posteriorment s'ha llegit un manifest en el qual s'ha recordat que la xarxa que va fer possible aquell 1-O «es pot tornar a teixir» en qualsevol moment.

Un dels punts de concentració ha sigut davant l'institut Lluís de Peguera de Manresa. S'hi han concentrat una quarantena de persones que han volgut escenificar «l'esperit de l'1-O» i «mantenir la flama encesa per la següent tongada» a part de «retrobar-nos» han afirmat els organitzadors.

Al manifest que han llegit davant els centres de votació afirma que l'1-O va ser «la victòria més important de l'independentisme», i que ha repressió que va començar aquell mateix dia amb l'actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil «es va propagar i es manté fins avui dia» amb inhabilitacions, presons, exili i actuacions judicials que «afecten unes 3.000 persones».

També han afirmat que es va vèncer l'estat espanyol «amb la complicitat de tothom», i que lluny del «soroll mediàtic i de les cúpules dels partits, tots estem determinats en la lluita».

Finalment han reclamat «organitzar-nos més i millor», i han exigit als partits polítics que treballin per l'alliberament del país.

Les concentracions s'han acabat amb la interpretació dels Segadors i crits d'independència.