El Procicat va aprovar ahir prorrogar quinze dies més les restriccions per la Covid-19 a Barcelona ciutat i la seva àrea metropolitana, Girona, Salt i diversos municipis de la Noguera, i implantar-ne de noves a Vic i Manlleu (Osona). Per contra, va acordar acabar les mesures a la ciutat de Reus (Baix Camp), que s'acabaran a les 00:00 hores del dia 2 d'octubre.

Les mesures especials a Vic i Manlleu, que duraran quinze dies, en principi, s'han pres per reduir l'augment de contagis de Covid-19, ha informat avui el Govern en un comunicat.

El risc de rebrot de Manlleu se situa en 1.068,78 i presenta una Rt (velocitat de propagació de virus els últims set dies) d'1,32, de les més altes de Catalunya, segons les últimes dades de la pàgina web dadescovid.cat, del Departament de Salut. Segons aquestes dades, a Vic el risc de rebrot se situa en 602,50 i la Rt és d'1,44.

El risc de rebrot permet valorar el creixement de la pandèmia als diversos territoris, tenint en compte la reproducció mitjana dels últims set dies i la incidència acumulada de virus els últims catorze dies. A més d'aquestes esmentades zones, també tenen restriccions a causa de la pandèmia dels municipis de la comarca de la Cerdanya des del passat dia 23 i durant quinze dies.

El govern català va demanar ahir de nou que a totes aquestes àrees els ciutadans es quedin a casa tant com puguin, que redueixin al màxim la seva activitat social i limitin els seus contactes a les persones que integren el grup de convivència habitual.

També va recordar que estan prohibides, així mateix, les reunions socials de més de sis persones a tot Catalunya.

Pel que fa als actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, s'haurà de limitar l'assistència al 50% de l'aforament del lloc en el qual es commemorin.

En l'àmbit de l'hostaleria i la restauració, s'elimina el consum en barra i sempre s'haurà de fer en taula, a més de limitar l'aforament tant en interior com en exterior un 50%. L'horari de tancament d'aquests establiments és la 01,00 hores com a màxim, i es recomana utilitzar preferiblement el servei a domicili i per emportar.

L'activitat comercial s'ha de dur a terme evitant aglomeracions, tant en espais tancats com a l'aire lliure, amb una distància física de seguretat d'1,5 metres, i un aforament màxim permès equivalent a 2,5 metres quadrats per persona.

A les ciutats amb restriccions es poden fer activitats culturals de teatre, musicals, cinema o exposicions en recintes estables i a l'aire lliure amb un aforament que no superi el 70%.