Manresa va recordar ahir el tercer aniversari de l'1 d'octubre del 2017 amb concentracions a cadascun dels punts de votació que es van obrir a la ciutat, una vintena. L'acte el va organitzar l'ANC amb el suport de diverses entitats i partits sobiranistes.

A totes les entrades dels esmentats punts de votació es va repetir la mateixa escena. A les 8 en punt del vespre es van llançar tres coets per recordar el tercer aniversari, i posteriorment es va llegir un manifest en el qual es va recordar que la xarxa que va fer possible aquell 1-O «es pot tornar a teixir» en qualsevol moment.

Un dels punts de concentració va ser davant l'institut Lluís de Peguera. S'hi van aplegar una quarantena de persones que van voler escenificar «l'esperit de l'1-O», «mantenir la flama encesa per a la tongada següent», a part de «retrobar-nos», va dir l'organització.

Van afirmar que l'1-O va ser «la victòria més important de l'independentisme», que es va «vèncer l'Estat espanyol», i que la repressió que va començar aquell mateix dia amb l'actuació de la Policia i la Guàrdia Civil «es va propagar i es manté fins avui dia» amb inhabilitacions, presons, exili i actuacions judicials que «afecten unes 3.000 persones».