«Al Xup estem farts de ser tan maltractats», així comença la carta oberta que ha fet pública l'associació de veïns del barri manresà i en què torna a reclamar millores al servei de bus i que es reobri el dispensari mèdic.

A la carta, adreçada a tots els veïns i a l'Ajuntament, la Generalitat i el Govern central, es queixen de tenir un servei de bus que és dels més cars de Catalunya i al qual, a més, «recentment han retallat els horaris. Nosaltres exigim que el servei de bus s'ajusti a les necessitats dels veïns i que sigui concebut com a bus urbà perquè formem part de Manresa i no té cap lògica que sigui interurbà».

Així mateix reivindiquen que l'horari del bus es mantingui «com sempre ha estat, amb un interval de mitja hora durant tot el dia, s'introdueixin millores en la flota d'autobusos, la revisió de les parades i que els preus dels bitllets es redueixin significativament».

També exigeixen que es posi en funcionament el dispensari del barri, servei que és molt necessari per al veïnat, sobretot per a les persones més grans. Així mateix, «també necessitem una millora de l'assistència sanitària a domicili».

L'entitat veïnal creu que davant del baix poder adquisitiu que tenen els habitants del barri (vegeu La Dada), l'Ajuntament ho hauria de tenir en compte i fer una rebaixa en les taxes i impostos municipals (com les escombraries o l'IBI) a les persones amb pocs recursos.

Això és així perquè la majoria dels jubilats del barri cobren una paga mitjana d'uns 600 euros mensuals.